Borůvkový koláč

300g polohrubé mouky
150ml mléka
20g droždí
50g cukru
60g másla
špetka soli
1/2 kůry z citronu
0,5l borůvek
8 cukrářských piškotů
skořicový cukr
DROBENKA
50g másla
80g pískového cukru
70g hrubé mouky
 
Postup
1)do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kůru z citronu
po straně uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko-do mléka nasypeme cukr a rozdrobíme půl kostky droždí a necháme vzejít kvásek
2) přidáme vlažné rozehřáté máslo a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout
3) vykynnuté těsto znovu prohněteme, rozválíme a přeneseme na plech
4) těsto necháme ještě chvíli kynout, posypeme rozmačkanými piškoty, borůvkami a skořicovým cukrem, nakonec povrch koláče posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme (170°C)