Nektarinkový koláč

1 lžíce cukru
80 ml vlažného mléka
1 lžíčka sušeného droždí
 
170g hladké mouky
55g krupicového cukru
1 žloutek
25g rozpuštěného másla
 
MANDLOVÝ ZÁKLAD
75g jemně mletých mandlí
45g změklého másla
1 1/2 lžíce krupicového cukru
1 vejce, spíš menší
 
5 nektarinek
2 lžíce javorového sirupu
 
Postup
1)smíchejte 1 lžíci cukru, vlažné mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo
2) do mísy dejte prosátou moku, cukr, veprostřed udělejte důlek a tam vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte, uhněťte hladké, pružné těsto, přikryté vm íse nechte půl hodiny kynout
3)těsto rozválejte a vyložte jím formu
4) obvod těsta potřete vlažným mlékem a posypte cukrem
5) všechny suroviny na mandlový základ smíchejte do podoby drobenky a naneste ho na koláč
6)navrch rozprostřete plátky nektarinek a pokapejte javorovým srupem
7) v předehřáté troubě na 175°C pečte 30-45 minut