Perníčci

Ingredience
 
525g hladké mouky
190g moučkového cukru
90g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
3/4 lžičky kakaa
 
vejce na potření
 
Postup
1) smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme  1 až 2 dny odležet v lednici
2) před pečením těsto necháme změknout na pokojovou teplotu
3) těsto rozválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme panáčky
4) panáčky vykládáme na plech, kde je ještě necháme půl hodiny stát
5) troubu předehřejeme na 200°C, vložíme plech s perníčky a stáhneme na 150°C
6)když perníčci začnou hnědnout, potřeme je prošlehaným vejcem a vrátíme asi na půl minuty do trouby
7) po vychladnutí perníčky ozdobíme