Ostružinový cheesecake

260g sušenek
100g másla (mám odzkoušeno, ale korpus se docela dost sypal, nebála bych se použít více)
40g kakaa
 
250g ostružin
200g cukru
 
500g krémového sýra
125g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového aroma
3 vejce
 
Postup
1) sušenky rozdrtíme najemno a propracujeme s rozpuštěným máslem a kakaem
2)hmotu vtlačíme do dortové formy tak ,abychom vytvořili i zvýšený okraj
3) korpus necháme v troubě při teplotě 180°C asi 10 minut zapéct
4) 2/3 ostružin propasírujeme, šťávu přisladíme lžící a půl cukru a zredukujeme (při mérné telotě povaříme)
5)krémový sýr rozmícháme se smetanou, vanilkovým aroma, vajíčky a cukrem
6) krém vlijeme na vychladlý předpečený korpus
7) na povrch opatrně nakapeme ostružinový sirup a párátkem vytvoříme mramorový efekt
8) koláč dopékáme při 160°C 50 minut
9) dozdobíme zbytkem ostružin